Tämä ohje on sivustolta ruokaresepti.net. Käytin tavallisia lasagnelevyjä, kun niitä oli kaapissa, mutta ensi kerralla koitan ostaa täysjyvää. Mietin myös, että voisikohan tässä käyttää täysjyvävehnäjauhoja, en uskaltanut kuitenkaan kokeilla kun ne paistetaan ensin voissa ja se on minulle muutenkin suht vierasta. Halusin onnistua varmasti! Hyvää tuli, joskin pinta vähän paloi, eikä kuva ole niin kovin nätti.. Salaattiin käytin kiinankaalia, tomaattia, kurkkua ja porkkanaraastetta.

 

 

Jauheliha-tomaattikastike:

n. 400 g jauhelihaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl voita tai öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
0,5 tl maustepippuria
0,5 rkl kuivattua basilikaa
0,5 rkl kuivattua oreganoa

Juustokastike:
2-3 rkl voita tai ruokaöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl kevytmaitoa
150 g juustoraastetta
0,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria

Valmista ensin kastikkeet. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista jauheliha ja  sipulisilppu. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna kiehahtaa.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.

Levitä ensin juustokastikketta voidellun vuoan pohjalle ja tee kerroksia, joissa on vuoroin jauhelihakastiketta ja juustokastiketta, sekä välissä aina lasagnelevyjä.
Laita päälle juustokastiketta.

HUOM. Jätä vuokaan varaa, sillä lasagne turpoaa uunissa. Vuoka on hyvä täyttää vain 2/3 osaan.

Kypsennä uunissa, n. 200 asteessa noin 1 tunti.