Tein tämän muutamaa eri reseptiä mukaillen. Lihana käytin naudan paistipalaa, jonka kuutioin palasiksi. Ei hajuakaan käytetäänkö tuota yleisesti palapaistin tekemisessä, mutta sen mies nyt kaupasta toi. :D

n. 700g naudan paistipalaa (tai jotain muuta soveltuvaa lihaa, esim. valmiiksi pilkottua palapaistia)

4 porkkanaa

3 sipulia

4-5dl vettä

suolaa

kokonaisia pippureita

voita paistamiseen

suuruste:

1dl kuohukermaa

2rkl vehnäjauhoja

 

Pilko sipulit, porkkanat ja liha. Ruskista lihakuutiot voissa pannulla kahdessa osassa. Lisää ensimmäisen erän ruskistuttua sipulit joukkoon paistumaan ja kaada ne pataan. Kiehauta pannulla 1,5dl vettä ja kaada liemi pataan. Ruskista toinen erä lihakuutioita ja lisää porkkanat. Kaada ne pataan ja kiehauta taas 1,5dl vettä pannulla  ja lisää pataan. Lisää vielä sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät ja laita pata uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Laske tämän jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja anna olla vielä 2 tuntia, jotta lihasta tulee mureaa. Lopuksi tee suuruste vatkaamalla vehnäjauhot kuohukermaan tasaiseksi seokseksi ja sekoita se pataan. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja salaatin kanssa.